Liefde voor tekenen, fotografie en IT komt samen in mijn realistische iPad-tekeningen. Ik heb deze tekening op een Apple iPad Pro en een Pencil 2 in de Adobe Fresco app gemaakt aan de hand van een foto. Deze tekeningen kunnen oneindig worden vergroot zonder onscherp te worden of pixels te zien. Veronderstel dat je mijn signatuur-tekening (001. Domtoren) honderd twaalf meter hoog zou kunnen afdrukken. Dan was hij nog steeds vlijmscherp.

De Stadhuisbrug is een brug over de Oudegracht in de binnenstad van Utrecht. Aan de Stadhuisbrug zijn naast het stadhuis en de hoofdvestiging van de gemeentebibliotheek ook diverse winkels gelegen. In de bestrating van de brug is een windroos te zien.

De Stadhuisbrug is in 1547 ontstaan door de verbinding van twee oudere bruggen, de (zuidelijke) Huidenbrug en de (noordelijke) Broodbrug, die tezamen een overkluizing vormen. Het was vroeger bekend onder de naam De Plaats. Op deze plek vonden vroeger de afkondigingen plaats.

Het behoort tot de bekendste pleinen van de stad Utrecht, en wordt onder meer gebruikt voor promotiekraampjes van politieke partijen en straatoptredens. Ook is de elftalfoto van voetbalclub FC Utrecht voor het seizoen 2001-2002 er geschoten. Het plein is tevens een kruispunt van - ruim genomen - vijf straten: de Oudegracht en de Ganzenmarkt aan de noordzijde, het Oudkerkhof, de Vismarkt en de Choorstraat aan de zuidzijde.

Bron: Wikipedia

Adres: Stadhuisbrug, Utrecht

Misschien ook interessant

Back to Top