Liefde voor tekenen, fotografie en IT komt samen in mijn realistische iPad-tekeningen. Ik heb deze tekening op een Apple iPad Pro en een Pencil 2 in de Adobe Fresco app gemaakt aan de hand van een foto. Deze tekeningen kunnen oneindig worden vergroot zonder onscherp te worden of pixels te zien. Veronderstel dat je mijn signatuur-tekening (001. Domtoren) honderd twaalf meter hoog zou kunnen afdrukken. Dan was hij nog steeds vlijmscherp.

In 2023 kwamen Ella en ik voor de tweede keer in Friesland. Tijdens een stadswandeltocht in Leeuwarden kwamen we het kantoor van Anker en Anker tegen. (In Drachten "De Gouden Hand", tekening 104).

Het huidige pand van ons kantoor aan de Ossekop nr. 11 in Leeuwarden is in de 16e eeuw gebouwd. De statige behuizing toont ook nu onmiskenbaar zijn eeuwenoude oorsprong.
In 1604 is het pand door het Old Burger Weeshuis in eigendom overgedragen aan de heer Rombertus (van) Ulenburgh, toenmalig burgemeester van de gemeente Leeuwarden, en diens vrouw Siuckien Ulckedr. Aessinga. In 1612 werd in de woning hun beider dochter Saskia geboren.

Op 22 juni 1634 trad Saskia te Sint Annaparochie in het huwelijk met de uit Amsterdam afkomstige kunstschilder Rembrandt Harmenszn. van Rhijn. Op 20 oktober 2006 is ter herinnering aan Saskia een plaquette op de voorgevel van het pand onthuld.

Vanaf 1897 is Ossekop nr. 11 gebruikt als kantoor en magazijn van de Leeuwarder Waterleiding Maatschappij. Daarna is het pand nog enige jaren in gebruik geweest als was- en strijkinrichting. Vanaf 1921 huisde het zusterhuis van het nabijgelegen Stadsziekenhuis in het gebouw. Bij een drastische verbouwing is bovenop het huis een extra verdieping geplaatst. Aan de buitenzijde is deze verhoging nog te zien.

In 1999 heeft het pand zijn voorlopig laatste bestemming gekregen door ruimte te bieden aan het personeel van het advocatenkantoor Anker & Anker.

Bron: ankerenanker.nl

Adres: Ossekop 11, 8911 LE Leeuwarden

Misschien ook interessant

Back to Top