Liefde voor tekenen, fotografie en IT komt samen in mijn realistische iPad-tekeningen. Ik heb deze tekening op een Apple iPad Pro en een Pencil 2 in de Adobe Fresco app gemaakt aan de hand van een foto. Deze tekeningen kunnen oneindig worden vergroot zonder onscherp te worden of pixels te zien. Veronderstel dat je mijn signatuur-tekening (001. Domtoren) honderd twaalf meter hoog zou kunnen afdrukken. Dan was hij nog steeds vlijmscherp.

Ella en ik liepen door de Bakkerstraat van de Oudegracht naar de Steenweg. We liepen tot onze verbazing langs het Jodenrijtje, een steegje dat ik in 70 jaar nog nooit had gezien. Alleen door de bijzondere naam al een Vector art waard. Het is officieel geen straat maar heeft wel een naambordje. 

Rond 1976 zijn alle huizen gesloopt voor de bouw van een Hema-filiaal. Op een huis uit de 16e eeuw na, een gemeentelijk monument. Volgens jeugdvriend Moshé Lewkowitz was het steegje in die tijd niet Joods. Na de reformatie in 1599 waren Joden in Utrecht nog steeds niet welkom, net als de meeste steden in die tijd. Maarssen was een uitzondering, dat was een “vrijplaats”.

In deze Vector art zie je een dubbele reflectie: in de winkelruit zit een reflectie van een huis aan de overkant en daarin zit een ruit met een reflectie. Hij is strakker dan ooit: Voor het eerst lukt de overgang tussen 4 kleuren.

Zoek mijn "Wallie”: E --> R in een hartje.

Adres: Bakkerstraat 10, 3511 RW Utrecht

Misschien ook interessant

Back to Top