Liefde voor tekenen, fotografie en IT komt samen in mijn realistische iPad-tekeningen. Ik heb deze tekening op een Apple iPad Pro en een Pencil 2 in de Adobe Fresco app gemaakt aan de hand van een foto. Deze tekeningen kunnen oneindig worden vergroot zonder onscherp te worden of pixels te zien. Veronderstel dat je mijn signatuur-tekening (001. Domtoren) honderd twaalf meter hoog zou kunnen afdrukken. Dan was hij nog steeds vlijmscherp.

Zoon Peter en Karen nodigden mij maandag 16 oktober voor een etentje uit. Paps moest verwend worden omdat zijn vrouw Ella en dochter Eva een weekje naar Mallorca waren. Heerlijk gegeten; Peter is een uitstekende kok. En heel gezellig. Op de terugweg fietsend langs het Amsterdam-Rijnkanaal zag ik het gebouw van Rijkswaterstaat liggen. Ik moest afstappen en er met mijn iPhone een foto van maken.

Thuisgekomen heb ik de foto met Photoshop bewerkt om hem daarna op mijn Apple iPad Pro 12.9” met een Apple Pencil 2 in de Adobe Fresco app te tekenen. Vriend Franklin, een zeer verdienstelijk fotograaf, hecht aan een technisch goede foto, waaronder doortekening van lichte en donkere delen. Toen ik hem mijn vector art 122 “Breyerskameren” liet zien, vond hij dat deze daarin tekort schoot.

Daarom besloot ik om een vector art te proberen die helemaal zonder doortekening van de donkere delen is: gebouw, lucht en water zijn 100% zwart. Alleen de oplichtende ramen en reflecties in het water zijn gekleurd.

Adres: Griffioenlaan 2, 3526 LA Utrecht

Misschien ook interessant

Back to Top