Liefde voor tekenen, fotografie en IT komt samen in mijn realistische iPad-tekeningen. Ik heb deze tekening op een Apple iPad Pro en een Pencil 2 in de Adobe Fresco app gemaakt aan de hand van een foto. Deze tekeningen kunnen oneindig worden vergroot zonder onscherp te worden of pixels te zien. Veronderstel dat je mijn signatuur-tekening (001. Domtoren) honderd twaalf meter hoog zou kunnen afdrukken. Dan was hij nog steeds vlijmscherp.

Kazemat Schalkwijkse Wetering is een zogenaamde V.I.S. Kazemat met een wachtruimte en een opstelling voor een machinegeweer.

Bij de uitbreiding van de Beatrixsluis bij Nieuwegein lagen een aantal objecten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in de weg. Kazematten zijn opgeschoven samen met een schutsluis en een duikerhoofd, allen deel uitmakend van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Door de verbreding van het Lekkanaal en de bouw van de derde kolk in de Prinses Beatrixsluis moesten de monumentale objecten verplaatst worden.

Deze kazemat is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een verdedigingslinie van 85 km lang die werd aangelegd tussen 1815 en 1940. 

De Waterlinie bestaat uit 50 forten, 6 vestingsteden en ruim 1000 militaire en waterbouwkundige objecten. Een systeem, gericht op het snel onder water zetten van grote gebieden om de vijand tegen te houden. De bouwwerken en het linielandschap vormen samen het grootste Rijksmonument van Nederland.

Bron: tracesofwar.nl

Adres: Schalkwijksewetering, 3439 NH Nieuwegein

Misschien ook interessant

Back to Top