Liefde voor tekenen, fotografie en IT komt samen in mijn realistische iPad-tekeningen. Ik heb deze tekening op een Apple iPad Pro en een Pencil 2 in de Adobe Fresco app gemaakt aan de hand van een foto. Deze tekeningen kunnen oneindig worden vergroot zonder onscherp te worden of pixels te zien. Veronderstel dat je mijn signatuur-tekening (001. Domtoren) honderd twaalf meter hoog zou kunnen afdrukken. Dan was hij nog steeds vlijmscherp.

Even ten oosten van het landgoed Sandenburg staat dicht langs de weg van Nederlangbroek naar Overlangbroek een fraai stenen poortje, opgemetseld op een stenen boogbrug. Het poortje dateert uit 1617 en werd in de vorige eeuw gerestaureerd. Boven de poortingang is het wapen van De Ridder van Groenesteyn aangebracht.

Het poortje is het enige wat is overgebleven van het huis Groenestein, dat op zijn hoogtepunt een goed verdedigbaar huis was. Verdedigbaar. Dat was wellicht de reden dat een toenmalige eigenaar het huis een ridderhofstad noemde. Die eigenaar was Frans Anthony baron de Ridder van Groenesteyn. Hij was kamerheer van de heer van Mainz en wilde het huis verkopen. In zijn aanprijzing op de veilingbiljetten gaf hij het huis een benaming die het niet toekwam.

Bron: absolute facts.nl

Adres: Langbroekerdijk 16, 3947 BH Langbroek

Misschien ook interessant

Back to Top