Profiel

Scroll naar beneden om meer te zien

Ik ben op Koninginnedag (30 april 1952) geboren in de Prinsenstraat in Utrecht. Vanaf de lagere school met tekenen en schilderen bezig: Willem van Oranje met Oost-Indische inkt uit het geschiedenisboek. Op de HBS-B ontwikkelde ik me en gaf mijn tekenleraar me hoge cijfers voor vrij- en lijntekenen. Daar ontstond ook mijn grote interesse in architectuur. Al mijn werk uit die tijd is verloren: het verdween bij de examenpresentatie. Ik heb voor een studie Experimentele Natuurkunde aan de UU en een loopbaan in de ICT gekozen. Dit omdat ik een klasgenoot beter in vrij tekenen vond. Geen verkeerde keuze, zo kon ik mijn vaardigheden in techniek, maar ook in fotografie ontwikkelen.
Sinds mijn pensioen ben ik weer volop met kunst bezig. Nu niet op papier, maar op een Apple iPad Pro 12.9”met Apple Pencil 2 en de Adobe Fresco app. Zo kwamen mijn liefde voor kunst, fotografie, architectuur en ict tezamen. Na 9 maanden van driftig werken, werd ik in de stal van een Utrechtse kunsthandel, Catch Utrecht opgenomen. Dit beviel ons allebei niet; we gingen in vriendschap uit elkaar. Sinds die tijd ben ik veel vrijer in de keuze van mijn onderwerpen en dit komt de kwaliteit van mijn werk ten goede. Een aanvraag bij het K.F. Heinfonds wilde in 2022 nog niet lukken. Het aantal positieve reacties van kenners neemt toe met onder andere Museum Moore, Centraal Museum Utrecht en bekende beeldkunstenaars als Krista van der Niet. De Telegraaf besteedde al 3 x aandacht, op RTV Utrecht had ik 2 korte radio-interviews en een interview verscheen in Utrecht.nieuws.nl. DUIC besteedde in de aanloop naar de expositie aandacht aan mijn vector art onder de noemer “In Utrecht gemaakt”. 
Mijn werk is te zien bij Domstad Slaapspecialist (Mariaplaats 3), Kunst bij Gerrit (Korte Jansstraat 4), De Utrechtse Grachten (Twijnstraat 53) en de VVV (Domplein 9).

Back to Top