Liefde voor tekenen, fotografie en IT komt samen in mijn realistische iPad-tekeningen. Ik heb deze tekening op een Apple iPad Pro en een Pencil 2 in de Adobe Fresco app gemaakt aan de hand van een foto. Deze tekeningen kunnen oneindig worden vergroot zonder onscherp te worden of pixels te zien. Veronderstel dat je mijn signatuur-tekening (001. Domtoren) honderd twaalf meter hoog zou kunnen afdrukken. Dan was hij nog steeds vlijmscherp.

Na 4 jaar van hard werken aan de ontwikkeling van mijn vector art durfde ik het aan om een zelfportret te maken. Ik heb misschien wel 100 foto’s van mijzelf gemaakt voor deze.

PS-1. Hij staat op dit moment op heel groot formaat bij mij thuis. Bart Rutten, artistiek directeur van het Centraal Museum, is lovend over mijn zelfportret. Hij is het zelfs bij mij thuis komen bekijken. Hij vergelijkt mij hierin met Chuck Close, een beroemde fotograaf schilder (overleden). Mijn pixel-portret van Bart hangt in zijn werkkamer en mijn catalogus-boek ligt in de bibliotheek van het museum.

PS-2. Ik ga er niet vanuit dat u mijn hoofd boven uw bank wilt hebben. Maar desgewenst maak ik een portret in opdracht.

Misschien ook interessant

Back to Top